We kijken zeker terug op een mooi sprankelend 15 jarig jubileum korenfestival met heel veel mooie koren.
Zelf ook erg genoten van de andere koren mooi om te zien hoe klein of groot er zeker iets moois gebeurd als er gezongen wordt. Super…
“Stil in mij staat” nog niet bij de midifiles en de geschreven versie (bladmuziek) is erg onduidelijk.
groetjes caria
Leuk dat je op deze manier interaktief kunt zijn op de site, had ik nog niet gezien. Inderdaad, ik was ook al aan het zoeken. Puntje voor de MC.
Rob.
ik ervaar het niet als een persoonlijk advies.
de opmerkingen zijn erg “breed”, wat wordt er precies bedoeld
Op de repetitieagenda van 9-3 staat don’t you worry child als studie repertoire.
Heb ik het juist dat de bladmuziek nog niet op de site staat?
Recept van Fred Textor
Tomatensalade. Ook wel “bruschetta” (spreek uit : brusketta) genoemd, maar dat is de verkeerde naam, want bruschetta betekent in Italië toast of brood waarop iets gesmeerd wordt.
Er bestaan wel meer van dat soort misverstanden, zo is carpaccio ALTIJD dun gesneden OSSENHAAS en kan dat niet van zalm, laat staan van groenten (komkommer???blèh) gemaakt worden.
Dit alles ter vermaak omdat het recept, zeer kort en kinderlijk eenvoudig is :
– Tomaten heel fijn in blokjes voor op een stokbroodje, of wat grover voor salade, snijden.
– Kruiden met peper en zout naar smaak
– Een teentje knoflook pletten en fijn snijden en erdoor doen
– Verse basilicumblaadjes SCHEUREN en erdoor doen
– Afmaken met goed EXTRA VIRGINE olijfolie (geen Bertolli)
That’s it! Smakelijk smullen
Recept Henriette
Recept Broccoli-salade met granaatappel en rozijnen:
Ingrediënten:
• 2 kleine stronken broccoli
• 1 kleine rode ui, gesnipperd
• Pitjes uit 1 granaatappel
• 150 gram rozijnen
• 75 gram zonnebloempitten, geroosterd,
• 250 ml (soja)yoghurt
• Halve theelepel zeezout
• Vers gemalen zwarte peper naar eigen smaak
Verdeel de broccoli in kleine roosjes (hapklare stukjes). Snijd de stronk in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes (harde buitenkant wat wegsnijden).
Doe de broccoli in een schaal, samen met de ui. Granaatappelpitjes , rozijnen en zonnebloempitten. Schep goed om.
Voeg de yoghurt en, naar smaak, zout en peper toe. Schep goed om en zorg ervoor dat alle broccoliroosjes bedekt zijn met de yoghurt.
Recept gevonden op: http://www.vegetarischeteniseenfeest.wordpress.com
Succes met het maken en eet smakelijk!
Henriëtte
Recept van Dorothe van Stiphout
Meloensalade met parmaham en balsamicodressing
Ingrediënten
• 75 gr veldsla of rucola
• 2 el. pijnboompitten
• 1 (Galia)meloen
• 150 gr Parmaham in dunne plakken
• 8 cherrytomaatjes
• blaadjes basilicum
• 4 el. olijfolie
• 2 el. balsamicoazijn
• 1 tl. honing
• peper en zout
Materialen
• koekenpan
Bereiden
Verdeel de veldsla of rucola over 4 borden.
Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
Halveer de cherrytomaatjes.
Halveer de meloen, verwijder de pitten, schil de vrucht en verdeel deze in plakken of blokjes.
Meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing, peper en zout door elkaar tot een dressing.
Leg de meloen en de ham op de sla. Verdeel de pitten en de tomaatjes erover. Garneer met blaadjes balsilicium en besprenkel het met de dressing.
Smakelijk smullen!
Recept van Bert van Strien, rodebietensalade met chorizo
Ingrediënten
500 g gekookte bieten
4 el rodewijnazijn
250 g chorizo (worst)
6 el extra vierge olijfolie
1 tl fijne mosterd
620 g kikkererwten (blik)
300 g gewassen spinazie
125 g zachte geitenkaas (55+)
Zet deze ingrediënten op mijn lijst
Keukenspullen
grillpan
Bereiden
stap voor stap koken
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snijd de bieten in parten en besprenkel met de helft van de azijn. Snijd de chorizo in schuine plakken. Verhit de grillpan en gril de worst 3 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Klop een vinaigrette van de rest van de azijn, olie en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de kikkererwten uitlekken. Schep de bieten om met de spinazie, kikkererwten en chorizo. Verkruimel de kaas erover. Besprenkel met de vinaigrette.
bereidingstip:
Laat de geitenkaas tot gebruik in de koelkast staan: dan kun je hem makkelijker verkruimelen.
Pastasalade met basilicumolie
Ingrediënten
400 g farfalle (zak a 500 g)
1 teen knoflook
2 zakjes verse basilicum (a 15 g)
6 eetlepels olijfolie
25 g pijnboompitten
1 bakje cherrytomaten (250 g)
2 potten gegrilde paprika’s (pot a 295 g)
1 blik artisjokken (400 g)
50 g grano padano (kaas ca. 200 g)
1 zak rucola (75 g)
Bereiden
Farfalle koken volgens aanwijzingen op verpakking. Pasta afgieten en
onder koud water afspoelen. Knoflook pellen. Met staafmixer
basilicum met knoflook en olie fijnmalen. Zout en peper naar smaak
toevoegen. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
Cherrytomaatjes doormidden, gegrilde paprika in dunne repen en
artisjokken (eerst laten uitlekken) elk in 4 parten snijden. Farfalle
mengen met basilicumolie, pijnboompitten, tomaatjes, paprika en
artisjok. Zout en peper naar smaak toevoegen. Salade afgedekt in
koelkast zetten; ca. 1 uur voor opdienen eruit halen. Grana Padano
raspen. Vlak voor serveren rucola door salade mengen en kaas erover strooien.
Smullen maar
Recept van Xandra
Erik je begint niet vooraan bij de sopranen met de tekst.
Je begint bij 8, dit is toch niet de bedoeling.
Fred van harte gefeliciteerd met je ere-dirigentschap van Tune.
Helemaal terecht. Groetjes Yfke
Yfke Nammensma
Een goede keuze !!