BBQ opening seizoen 2016-2017, 4 september

Op deze pagina kan, zoals Rob van Nuland dat eerder voorstelde ieder koorlid zijn reactie geven of zijn recept uploaden. Lukt dat niet, stuur het recept dan gewoon even naar Bert van Strien

5 Responses to BBQ opening seizoen 2016-2017, 4 september

  1. Bert van strien schreef:

    Recept van Fred Textor

    Tomatensalade. Ook wel “bruschetta” (spreek uit : brusketta) genoemd, maar dat is de verkeerde naam, want bruschetta betekent in Italië toast of brood waarop iets gesmeerd wordt.
    Er bestaan wel meer van dat soort misverstanden, zo is carpaccio ALTIJD dun gesneden OSSENHAAS en kan dat niet van zalm, laat staan van groenten (komkommer???blèh) gemaakt worden.
    Dit alles ter vermaak omdat het recept, zeer kort en kinderlijk eenvoudig is :

    – Tomaten heel fijn in blokjes voor op een stokbroodje, of wat grover voor salade, snijden.
    – Kruiden met peper en zout naar smaak
    – Een teentje knoflook pletten en fijn snijden en erdoor doen
    – Verse basilicumblaadjes SCHEUREN en erdoor doen
    – Afmaken met goed EXTRA VIRGINE olijfolie (geen Bertolli)
    That’s it! Smakelijk smullen

  2. Bert van strien schreef:

    Recept Henriette

    Recept Broccoli-salade met granaatappel en rozijnen:
    Ingrediënten:
    • 2 kleine stronken broccoli
    • 1 kleine rode ui, gesnipperd
    • Pitjes uit 1 granaatappel
    • 150 gram rozijnen
    • 75 gram zonnebloempitten, geroosterd,
    • 250 ml (soja)yoghurt
    • Halve theelepel zeezout
    • Vers gemalen zwarte peper naar eigen smaak

    Verdeel de broccoli in kleine roosjes (hapklare stukjes). Snijd de stronk in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes (harde buitenkant wat wegsnijden).
    Doe de broccoli in een schaal, samen met de ui. Granaatappelpitjes , rozijnen en zonnebloempitten. Schep goed om.
    Voeg de yoghurt en, naar smaak, zout en peper toe. Schep goed om en zorg ervoor dat alle broccoliroosjes bedekt zijn met de yoghurt.
    Recept gevonden op: http://www.vegetarischeteniseenfeest.wordpress.com
    Succes met het maken en eet smakelijk!
    Henriëtte

  3. Bert van strien schreef:

    Recept van Dorothe van Stiphout

    Meloensalade met parmaham en balsamicodressing

    Ingrediënten
    • 75 gr veldsla of rucola
    • 2 el. pijnboompitten
    • 1 (Galia)meloen
    • 150 gr Parmaham in dunne plakken
    • 8 cherrytomaatjes
    • blaadjes basilicum
    • 4 el. olijfolie
    • 2 el. balsamicoazijn
    • 1 tl. honing
    • peper en zout
    Materialen
    • koekenpan
    Bereiden
    Verdeel de veldsla of rucola over 4 borden.
    Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
    Halveer de cherrytomaatjes.
    Halveer de meloen, verwijder de pitten, schil de vrucht en verdeel deze in plakken of blokjes.
    Meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing, peper en zout door elkaar tot een dressing.
    Leg de meloen en de ham op de sla. Verdeel de pitten en de tomaatjes erover. Garneer met blaadjes balsilicium en besprenkel het met de dressing.
    Smakelijk smullen!

  4. Bert van strien schreef:

    Recept van Bert van Strien, rodebietensalade met chorizo

    Ingrediënten

    500 g gekookte bieten
    4 el rodewijnazijn
    250 g chorizo (worst)
    6 el extra vierge olijfolie
    1 tl fijne mosterd
    620 g kikkererwten (blik)
    300 g gewassen spinazie
    125 g zachte geitenkaas (55+)

    Zet deze ingrediënten op mijn lijst
    Keukenspullen

    grillpan

    Bereiden
    stap voor stap koken

    Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

    Snijd de bieten in parten en besprenkel met de helft van de azijn. Snijd de chorizo in schuine plakken. Verhit de grillpan en gril de worst 3 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
    Klop een vinaigrette van de rest van de azijn, olie en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
    Laat de kikkererwten uitlekken. Schep de bieten om met de spinazie, kikkererwten en chorizo. Verkruimel de kaas erover. Besprenkel met de vinaigrette.

    bereidingstip:

    Laat de geitenkaas tot gebruik in de koelkast staan: dan kun je hem makkelijker verkruimelen.

  5. Caria Clement-Vos schreef:

    Pastasalade met basilicumolie
    Ingrediënten
    400 g farfalle (zak a 500 g)
    1 teen knoflook
    2 zakjes verse basilicum (a 15 g)
    6 eetlepels olijfolie
    25 g pijnboompitten
    1 bakje cherrytomaten (250 g)
    2 potten gegrilde paprika’s (pot a 295 g)
    1 blik artisjokken (400 g)
    50 g grano padano (kaas ca. 200 g)
    1 zak rucola (75 g)
    Bereiden
    Farfalle koken volgens aanwijzingen op verpakking. Pasta afgieten en
    onder koud water afspoelen. Knoflook pellen. Met staafmixer
    basilicum met knoflook en olie fijnmalen. Zout en peper naar smaak
    toevoegen. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
    Cherrytomaatjes doormidden, gegrilde paprika in dunne repen en
    artisjokken (eerst laten uitlekken) elk in 4 parten snijden. Farfalle
    mengen met basilicumolie, pijnboompitten, tomaatjes, paprika en
    artisjok. Zout en peper naar smaak toevoegen. Salade afgedekt in
    koelkast zetten; ca. 1 uur voor opdienen eruit halen. Grana Padano
    raspen. Vlak voor serveren rucola door salade mengen en kaas erover strooien.

    Smullen maar
    Recept van Xandra

Geef een reactie